Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Safeta iz Goražda koji boluje od ne-Hodgkinovog limfoma

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Goraždanina Safeta Kudina, ratnog vojnog invalida koji se trenutno bori za život u bolnici u Istanbulu. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17007 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Safet Kudin boluje od jedne vrste ne-Hodgkinovog limfoma – difuznog limfoma velikih B-stanica koji je agresivnog kliničkog toka i ukoliko se odmah ne krene sa terapijama prognoze za pacijenta su jako nepovoljne, a smrtnost velika.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo unazad sedam mjeseci, kada je imao brojne operativne zahvate u našoj zemlji, neizrecive bolove, te je izgubio oko dvadesetak kilograma na kilaži. Bolest je sada zahvatila jetru, slezenu, krv, kosti i bubrege.

Za kemoterapije i liječenje u trajanju od mjesec dana potrebno mu je 23.750 eura, a mi smo bolnici dali garanciju da ćemo platiti ovaj iznos. 

Kako bi Safet pobijedio ovu bolest i vratio se u svoje lijepo Goražde porodici i prijateljima, osim poziva na broj 17007, možete mu pomoći i donacijama putem web platforme klikom na opciju “Doniraj odmah” ili naših žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Računi za uplate su dostupni OVDJE.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU