Uhapšeni u akciji “Rez” bit će predati danas Tužilaštvu BiH

Uhapšeni u akciji kodnog naziva “Rez” bit će tokom dana predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Postupajući tužilac ispitat će osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o prijedlogu mjera pritvora, mjera zabrane i drugim aktivnostima u predmetu.

U akciji kodnog naziva “Rez”, slobode je lišeno više osumnjičenih osoba, koje su pod istragom zbog kaznenih djela organiziranog kriminala, a u vezi s međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim kaznenim djelima.

Prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna suradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju velikih količina opojnih droga na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova.

Također, u okviru istrage istražuju se i tokovi novca stečenog nezakonitim aktivnostima, kao i oblici koruptivnog djelovanja osumnjičenih.

Nakon ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac odlučit će o daljim koracima i nastavku istrage u ovom predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) H. D.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU