Uhapšeno 29 osoba tokom policijskih pretresa u tri kantona, traga se za još tri

Policijski timovi Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona su danas izvršili pretrese na 32 lokacije, prilikom čega su u Zenici uhapsili 23 osobe, u Sarajevu dvije i četiri u SBK

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Mreža IV”, koja se provodi u saradnji s Federalnom upravom policije i usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za krivična djela zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku te lociranja i hapšenja osoba koje su mete akcije.

Ukupno je uhapšeno 29 osoba, neki od osumnjičenih su već u pritvoru, a ova policijska akcija još uvijek nije završena pa se može očekivati da će biti i još uhapšenih.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Aldina Alić kazala je za Klix.ba da je jedna osoba, koja je također meta akcije, već na izdržavanju kazne u zatvoru, da su dvije osobe u pritvoru iz prethodne akcije za trgovinu ljudima, a da se za tri osobe još uvijek intezivno traga te da je raspisana potraga. (Klix/Foto: Ilustracija)

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU