UKINUTE MJERE/ Evo kakva je procedura prelaska hrvatske granice?!

Dinamika prelaska graničnog prijelaza je uvjetovana postojećom epidemiološkom situacijom u susjednim zemljama, rekao je za HRT Mladen Bužančić, voditelj Službe za državnu granicu PU splitsko-dalmatinske

Govorio je o proceduri na samoj hrvatskoj granici – nakon nove odluke Stožera, od ponoći će pregleda biti izuzeti svi državljani EU-a, država članica i pridruženih država članica Schengenskog prostora i državljani trećih zemalja koji imaju reguliran boravak u tim zemljama.

“U neku ruku, vraćamo se na one uvjete koji su bili prije postojeće krize. Jedino što je sada uvjet je da osobe koje ulaze u Hrvatsku prilikom ulaska, prema preporuci, a ne obvezi, ispune obrazac gdje navode mjesto boravka i broj telefona”, dodao je.

Osvrnuo se i na izuzetke iz trećih zemalja, Bužančić kaže da se tu misli na zdravstvene djelatnike, stručne osobe koje se staraju o starijim osobama, hitne medicinske prijevoze, osobe koje se bave javnim prijevozom. Dodaje kako je odluka proširena i na osobe koje putuju iz poslovnih, turističkih ili iz razloga vezanih za školovanje.

“Sljedećih dana očekujemo pojačan promet”, rekao je Franjo Janković, pomoćnik načelnika Postaje granične policije Bregana.

Preporučuje svima koji dolaze da koriste stranicu entercroatia.mup.hr gdje najavljuju svoj dolazak na granični prijelaz i time olakšavaju ulazak u RH.

Pojasnio je kako je aplikacija vrlo korisna, njome putnici koji namjeravaju ulaziti u RH imaju svoj dokument i kod granične kontrole se sve vidi te se uvelike skraćuje i olakšava prelazak granice.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU