Ultramaraton Vukovar – Srebrenica starta 6. srpnja

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici organizira VIII. ultramaraton Vukovar – Srebrenica i komemorativni program „Srebrenica 1995. – 2019.“.

Pet maratonaca Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac, istrčat će ultramaratona od Vukovara do Srebrenice u razdoblju od 6. do 10. srpnja.

Petorici maratonaca na pojedinim dionicama pridružit će se trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Polazak je predviđen 6. srpnja u 9 sati iz Memorijalnog centra Ovčara, a dolazak u Potočare 10. srpnja, najavili su organizatori.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Komemorativni program “Srebrenica 1995. – 2019.” održat će se 8. srpnja u Islamskom centru Zagrebu s početkom u 19 sati.

U programu je predviđeno obraćanje Nedžada Avdića, Srebreničanina koji je preživio strijeljanje.

(FENA) R.G.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU