Unicode više neće prihvaćati nove emojije zastava

Kako stvari stoje, čini se da više nećemo vidjeti nove emoji zastavice na svojim telefonima. Unicode je upozorio da više neće prihvaćati prijedloge za nove emoji zastave, bez obzira na kategoriju. Iz organizacije smatraju da takvi potezi nose više problema nego koristi, bilo da se radi o politici ili vrijednosti koju donose.

Unicode smatra da ako bi dodali emoji jedne regionalne zastave, to bi istaklo nedostatak regionalnih zastava za druge zemlje. Štoviše, Unicode ne može ukloniti znak jednom kad je dodan, iako može ažurirati određeni emoji.

Također, treba napomenuti da su zastave najmanje korišteni emojiji i da se čak ne koriste tako često u društvenim medijima. Unicode pokušava ograničiti broj emojija koje dodaje svake godine i nema želje dodavati zastave koje neće biti široko prihvaćene, prenosi Engadget.

Ipak, to ne znači da nikada više neće vidjeti nove zastave. Zastave se automatski preporučuju za bilo koju zemlju s Unicode regionalnim kodom, odnosno za svaku zemlju priznatu od strane Ujedinjenih naroda.

geek.hr

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU