Upošljavaju 1.000 radnika uz prosječnu platu od 1.230 KM

Firma koja proizvodi savitljive cijevi za protok tečnosti raznih profila koje se ugrađuju u više tipova automobila, a među njima su i oni najvećih svjetskih proizvođača, planira dalje investiranje uz uslov da pronađe adekvatnu radnu snagu.

Najavio je to direktor Passa Rado Maletić u razgovoru s Srećkom Ilićem, kandidatom za načelnika Opštine Lopare.

Kako je Maletić kazao novinarima, u budućnosti postoji mogućnost otvaranja pogona u Loparama ako bi se javio određen broj zainteresovanih radnika koji bi bili pripremljeni i obučeni za poslove montaže.

“Trenutno zapošljavamo 1.000 radnika, od kojih oni koji rade u tri smjene i postižu zadatu normu imaju prosječnu platu 1.230 KM i topli obrok”, kazao je Maletić. On je dodao da je otvoren konkurs za prijem muške radne snage i za 100 žena na poslovima montaže.

Poslovi montaže su jednostavniji, radi se u dvije smjene. Uspjeli smo postići dobar rad, a još nam nedostaje radne snage”, rekao je Maletić.

Podsjetimo, renomirani proizvođač dijelova za “Volvo”, “BMW”, “Mercedes” – njemačka fabrika PASS preuzela je početkom 2018. godine preduzeće S.E.P. u Ljeskovcu kod Bijeljine i otada je razvoj ovog malog preduzeća krenuo vrtoglavom brzinom. Proizvodnja i broj zaposlenih stalno se povećavaju a prošle godine otvoren je i novi pogon.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU