Urednica tvrdi da ju je Trump silovao 1990-ih

Ugledna urednica američke verzije magazina za žene “Elle” tvrdi u intervjuu za sedmičnik “New York”, objavljenom u petak, da ju je 1995. ili 1996. godine Donald Trump silovao u jednoj luksuznoj njujorškoj robnoj kući. Sada 75-godišnja E. Jean Caroll kaže da se srela s tim nekadašnjim investitorom za nekretnine jer ga je poznavala na ulazu u robnu kuću “Bergdorf Goodman”, u prestižnom dijelu Manhattana.

Trump ju je zamolio da mu pomogne da nađe poklon “za jednu ženu”, što je ona prihvatila, ali je potom otkrila da je ta žena – ona.

Budući predsjednik Sjedinjenih Država ju je tada zamolio da izabere nešto od donjeg rublja i krenuo s njom u kabinu za probu, što je urednica, kaže, najprije shvatila kao šalu. Onda se Trump s njom zaključao u kabini, poljubio je silom, a zatim je silovao.

Jean Caroll se, međutim, ubrzo oslobodila napadača i pobjegla.

Ona objašnjava da u to vrijeme nije podnijela tužbu zbog straha od odmazde, ali da je o tome razgovarala s dvije novinarke koje su obje potvrdile “New Yorku” da su čule istu verziju priče koju je urednica sada ispričala za sedmičnik.

Već je 15 žena optužilo Donalda Trumpa da ih je seksualno zlostavljao, što je on odbacio.

Pored intervjua, urednica je svoje svjedočenje iznijela u autobiografskoj knjizi “Za šta nam trebaju muškarci? Skromni prijedlog” (“What Do We Need Men For? A Modest Proposal”), u kojoj piše da je bila žrtva napada i drugih muškaraca.

Početkom oktobra 2016. godine, nekoliko dana prije predsjedničkih izbora, “Washington Post” je objavio videosnimak iz 2005. godine u kojem se čuje kako Donald Trump ponižavajuće govori o ženama.

Trump se hvali da grli i dodiruje žene onako kako on želi, što može predstavljati seksualno uznemiravanje.

federalna.ba/Beta-AFP

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU