‘Uspavanka za Mladenku’ osvojila eMTeeM-ovu ‘Masku’

Poetsko-dokumentarna predstava “Uspavanka za Mladenku” odlukom publike 33. retrospektivnog festivala “Dani teatra mladih” osvojila je eMTeeM-ovu “Masku” te je proglašena najboljom predstavom prošle sezone Mostarskog teatra mladih.

Inače, ovaj festival pregled je najigranijih predstava Teatra u prošloj sezoni, a ujedno i prilika da publika ocjeni uspješnost sezone te sugerira u kojem pravcu bi repertoar trebao profilirati u budućem vremenu.

“Do sada se ta praksa pokazala nezamjenjivom. Ove godine publika se odlučila za poetsko-dokumentarnu predstavu ‘Uspavanka za Mladenku’ koja govori o strašnom zločinu počinjenom u selu Grabovica blizu Mostara 1993. godine”, stoji u priopćenju eMTeeM-a.

Glumci u ovoj nagrađenoj predstavi su Mia Musić, Šejma Delalić, Damir Čobo, Ali Kamer Aksoy, Faris Količić, Haris Habibija i Alem Neziri, a predstava je autorski projekt Seada Đulića.

Za manje od godine dana od premijere “Uspavanka za Mladenku” je izvedena 22 puta, od čega tri puta van Mostara, i to u Banjoj Luci, Žepču i Kotoru.

Nakon Dana teatra mladih eMTeeM će imati čitav niz gostovanja sve do utorka, 27. kolovoza, kada počinje 44. Mostarski teatarski festival-Festival autorske poetike, kojeg će otvoriti upravo najbolja predstava Dana teatra mladih “Uspavanka za Mladenku”, priopćeno je u utorak iz eMTeeM-a.

(FENA) N.M.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU