1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  ‘Uspavanka za Mladenku’ osvojila eMTeeM-ovu ‘Masku’

  ()

  Poetsko-dokumentarna predstava “Uspavanka za Mladenku” odlukom publike 33. retrospektivnog festivala “Dani teatra mladih” osvojila je eMTeeM-ovu “Masku” te je proglašena najboljom predstavom prošle sezone Mostarskog teatra mladih.

  Inače, ovaj festival pregled je najigranijih predstava Teatra u prošloj sezoni, a ujedno i prilika da publika ocjeni uspješnost sezone te sugerira u kojem pravcu bi repertoar trebao profilirati u budućem vremenu.

  “Do sada se ta praksa pokazala nezamjenjivom. Ove godine publika se odlučila za poetsko-dokumentarnu predstavu ‘Uspavanka za Mladenku’ koja govori o strašnom zločinu počinjenom u selu Grabovica blizu Mostara 1993. godine”, stoji u priopćenju eMTeeM-a.

  Glumci u ovoj nagrađenoj predstavi su Mia Musić, Šejma Delalić, Damir Čobo, Ali Kamer Aksoy, Faris Količić, Haris Habibija i Alem Neziri, a predstava je autorski projekt Seada Đulića.

  Za manje od godine dana od premijere “Uspavanka za Mladenku” je izvedena 22 puta, od čega tri puta van Mostara, i to u Banjoj Luci, Žepču i Kotoru.

  Nakon Dana teatra mladih eMTeeM će imati čitav niz gostovanja sve do utorka, 27. kolovoza, kada počinje 44. Mostarski teatarski festival-Festival autorske poetike, kojeg će otvoriti upravo najbolja predstava Dana teatra mladih “Uspavanka za Mladenku”, priopćeno je u utorak iz eMTeeM-a.

  (FENA) N.M.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO