6 C
Sarajevo
Nedjelja, 28 studenoga, 2021
Još

  Usvojeno više prijedloga na sjednici Vlade Brčko distrikta BiH

  ()

  Na nastavku izvanredne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o odobravanju drugog dijela Programa utroška sredstava tekućih dotacija u 2019. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja.

  Usvojen je i zaključak kojim je dana suglasnost predstojniku Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo za provedbu procedure angažiranja dvije osobe po ugovoru o djelu za obavljanje nadzora nad izvođenjem radova i pružanjem usluga projektiranja na temelju zaključenih ugovora u Odjelu, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

  Na izvanrednoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za Javnu zdravstvenu ustanovu “Zdravstveni centar Brčko” za obilježavanje Dana dobrovoljnih davatelja krvi.

  Vlada je danas nastavila i redovito zasjedanje na kojem je na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge usvojila Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja (FZO) Brčko distrikta BiH za nabavu trakica za mjerenje razine glukoze u krvi.

  Također je usvojen i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove FZO-u namijenjenog za liječenje specifičnih bolesti osiguranika Brčko distrikta BiH izvan Distrikta po preporuci Povjerenstva FZO-a.

  Vlada je isto tako usvojila Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom memoranduma o razumijevanju između Vlade Države Palestine i Vijeća ministara BiH o suradnji u području zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika, kao i Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom memoranduma o razumijevanju između Vlade Republike Turkmenistana i Vijeća ministara BiH o suradnji u području zdravstva i medicinskih znanosti.

  Usvojeno je i izvješće Javnog poduzeća “Komunalno Brčko” o utrošku sredstava dotacija za izgradnju trafostanice u Bolnici te su odobrene Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrbi Brčko distrikta BiH.

  Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na prijedlog o ustupanju zaplijenjene imovine pravne osobe “Familija Či Shen” d.o.o. u korist Brčko distrikta BiH, a imovina u vrijednosti od 12.474 marke bit će ustupljena Crvenom križu Brčko distrikta BiH.

  Na nastavku sjednice usvojeno je i Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za razdoblje od siječnja do ožujka kao i za travanj 2019. godine.

  Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je među ostalim i zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Nacrt sporazuma između Vlade Narodne Republike Kine i Vijeća ministara BiH o suradnji u području znanosti i tehnologije.

  Isto tako usvojen je i zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na dostavljeni Nacrt sporazuma o međunarodnoj suradnji između Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) i BiH, a Vlada Brčko distrikta BiH primila je k znanju Informaciju o Akcijskom planu za realiziranje preporuka iz revizorskog Izvješća financijskog poslovanja Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za 2018. godinu kao i Akcijski plan po revizorskom Izvješću Ureda koordinatora Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH za 2018. godinu, stoji u priopćenju.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO