12 C
Sarajevo
Utorak, 21 rujna, 2021

Vakufska direkcija IZ u BiH podijelila 5.000 ramazanskih paketa za postače

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH u saradnji s Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske i ove je godine podijelila 5.000 ramazanskih paketa za postače širom Bosne i Hercegovine.

Sadržaj paketa čine osnovne životne namirnice: brašno, ulje, šećer, riža, grah, geršlo, tjestenina, hurme, grožđice, halva, paradajz sos, maslinovo ulje, kafa.

Ovo je dugoročan projekt koji će biti nastavljen i sljedećih godina i nadamo se da će broj paketa koje će osigurati dvije vakufske direkcije iz godine u godinu rasti.

Analizom velikog broja vakufnama može se ustanoviti da su vlasnici imovine upravo u mjesecu Ramazanu istu uvakufljavali i ulagali velike napore u činjenju dobročinstva.

Vakufska direkcija će, kako je saopćeno iz te institucije, kao i prethodnih godina, u saradnji s Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati pakete po džematima.

Aktivnost nastavak je realizacije projekata iz područja socijalnih ili humanitarnih vakufa, i kao izraz osjećaja prema čovjeku i brige za ljude u potrebama kako duhovnim tako i materijalnim, saopćeno je iz Vakufske direkcije IZ u BiH.

(FENA) M.B.


2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima