7 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Veliko priznanje članu Taekwondo kolektiva Bosna

Za najboljeg kadeta BiH izabran Fahrudin Adilović

Sinoć je u Bugojnu u kristalnoj Sali Općine Bugojno, u organizaciji Spartskog saveza BiH održan 76. izbor najboljih sportista BiH u 2020. godini.

I pored svih brojnih problema zbog korone naši sportaši su postigli respektabilne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni a sinoć su izabrani najbolji među najboljim, a koji su dobili vrijedna priznanja. Među nagrađenim sportašima je i član Taekwondo kolektiva BOSNA, dvostruki prvak Evrope Fahrudin Adilović, koji je proglašen za najboljeg kadeta BiH.

O novom, sjajnom priznanju, izuzetno skromni šampion Adilović rekao nam je sljedeće:

”Veoma sam srećan što sam dobio ovo vrijedno priznanje, a koje će mi biti dodatni stimulans da nastavim sa još većim žarom da treniram i takmičim se na prvenstvima i turnirima širom naše zemlje i inozemstva. Želim da se zahvalim  mom klubu, mojim trenerima u TKD BOSNA, mojim roditeljima koji su vjerovali u mene i bili moja ogromna podrška. Takođe veliko hvala Taekwondo savezu BiH koji me je predložio za ovo priznanje i svima njima obećajem da ću ovo priznanje opravdati u svojim nastupima u budućnosti, sa novim medaljama, peharima, titulama.“

Svoje zadovoljstvo i sreću nije krio ni prvi čovjek Taekwondo kolektiva BOSNA, dvostruki Ginisov rekorder, majstor taekwondoa, crni pojas 5 dan Edin Kajević-Kaja koji nam je rekao sljedeće:

”Naravno da smo svi u našem kolektivu presretni zbog velikog priznanja koji je dobio naš Fahrudin Adilović. Ovo je  sjajno priznanje i za naše trenere koji rade sa njim, koji su ga sjajno pripremali za sve nastupe, a gdje je on pokazao svoj raskošan talenat, veliko znanje i sasvim zasluženo našao se na pobjedničkom postolju, a koje je rezervisano samo za najbolje. Ovo priznanje je dokaz  kvalitetnog rada našeg kolektiva i ispravnog puta sa svim našim članovima i sigurno incijalna kapisla za sve nas, da nastavimo u budućnosti sa još boljim i vrednijim rezultatima.“

- Oglašavanje -

Vrijedi istaći da je ovo bilo prvi put da Sportski savez BiH na čijem čelu je Predsjednik Branislav Crnogorac, koji ima najduži kontinuitet održavanja ove manifestacije u našoj državi, prvi put organizirao manifestaciju van glavnog grada BiH. Predsjednik organizacionog odbora  izbora  najboljih sportaša BiH bio je legendarni nogometaš, bivši  kapiten reprezentacije BiH Vlatko Glavaš.

Piše: Rešad MAMELA

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima