0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Veterani odreda policije “Bosna” 27. jula odaju počast poginulim saborcima

  ()

   Prije 26 godina, 18 specijalaca, pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH – Odreda policije “Bosna”, dalo je svoje živote za opstojnost države Bosne i Hercegovine.

  Branili su svoju zemlju od agresije i daleko nadmoćnijeg neprijatelja u tehnici i naoružanju, ali ne u veličini srca i ljubavi prema jedinoj domovini. Bilo je to na obroncima Žuči i dominantnoj koti Golom brdu iznad Sarajeva.

  Brdo Žuč je postalo sinonim za oslobođenje grada Sarajeva od srpskog agresora, a oslobađali su ga između ostalih specijalci Odreda policije “Bosna”, zajedno s Prvom slavnom – 111. viteškom brigadom. Časna borba, te hrabrost i uvježbanost, bile su njihove osobine, a odbrana Bosne i Hercegovine bio je, u ta teška vremena agresije, uzvišeni zadatak tih gazija. Nama, njihovim saborcima, ostala je dužnost i obaveza da svojim okupljanjem i obilježavanjem ovog značajnog datuma, zajedno s drugim patriotima, ne dozvolimo da se njihovo junačko djelo zaboravi, radi nas samih, a i pokoljenja koja će doći poslije nas, saopćeno je iz Udruženje veterana odreda policije”Bosna”.

  U subotu, 27. jula, članovi Udruženja evocirat će uspomene i položiti cvijeće na mjestu pogibije saboraca.

  Ujedno pozivaju sve zainteresovane da zajedno odaju poštu najhrabrijim pripadnicima, te polože cvijeće. Kolona vozila u kojoj će biti učesnici skupa, kreće ispred tvornice “Zrak” u Buća potoku, u subotu 27. jula u 16.45 sati. Polaganje cvijeća uz prigodan program je na Golom brdu (Žuč) u 17.30 sati, navodi se u saopćenju Udruženja veterana odreda policije “Bosna”.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO