26 C
Sarajevo
Petak, 1 srpnja, 2022

  Vijeće ministara danas o okvirnom budžeta institucija BiH koji je predložio Bevanda

  Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za period 2022. – 2024. godine.

  Dokument okvirnog budžeta (DOB) za period 2022. – 2024. godina Ministarstvo finansija i trezora BiH dostavilo je Generalnom sekretatijatu Vijeća ministara BiH u proceduru usvajanja.

  Ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je da očekuje da će se ovaj dokument uskoro naći na dnevnom redu Vijeća ministara BiH kako bi što prije u proceduru bio upućen i budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

  – Globalni okvir fiskalne bilance i politika u BiH zadao je okvire za proračun institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM od čega su izdvajanje prihoda od neizravnih poreza za razinu BiH 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi – saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

  Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Nacrt sporazuma o zajmu (Projekt unapređenja zdravstvenih sistema) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

  Predviđeno je i razmatranje Nacrta sporazuma o zajmu (projekt otpornosti i konkurentnosti poljoprivrede) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, s Osnovama za zaključivanje navedenog sporazuma.

  Na dnevnom redu bi, između ostalog, je i Nacrt sporazuma o sigurnosnoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske, s Izvještajem o obavljenim pregovorima.

  Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora između BiH i Republike Hrvatske o graničnim prijelazima.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU