VIRTUELNI ŽIVOT MOŽE NANIJETI ŠTETU VAŠEM PARTNERSKOM ODNOSU Društvene mreže vam mogu uništiti vezu ukoliko pravite ove greške

Međutim, ukoliko ne postavite neke granice i pravila, prije svega sami sebi, one mogu nanijeti štetu vašem partnerskom odnosu.

Evo šest grešaka koje pravimo koristeći društvene mreže, a koje negativno utiču na vezu:

1. Dijelimo previše toga na društvenim mrežama

Mnogi ljudi vole da dijele lijepe trenutke iz svojih života na društvenim mrežama, međutim, pojedinci to rade više od drugih. Sa svojim partnerom obavezno razgovarajte o ovome, jer možda ne voli da dijeli svoju privatnost sa svima, ili to radi pretjerano, za vaš ukus. U redu je da se razlikujete po ovom pitanju, ali važno je naći kompromis, koji će vas oboje ostaviti srećnim i zadovoljnim.

2. Provjeravamo društvene mreže umjesto da provjerimo kako se partner osjeća

Ukoliko više provjeravate svoje profile nego što razgovarate sa partnerom, ovo može učiniti da se on osjeti zanemareno. U redu je da povremeno pročitate poruke i e-mailove, ali ukoliko više gledate u telefon nego u partnera, negdje griješite. Pokušajte da dogovorite vrijeme koje ćete posvetiti društvenim mrežama, koje se neće preklapati sa vremenom koje posvećujete jedno drugome.

3. Nastavljate komunikaciju ili kontakt sa svojim bivšim partnerima na društvenim mrežama

Ovo može biti ozbiljan problem u vezi. Ukoliko i dalje na svom profilu imate fotografije sa bivšim partnerom, to može stvoriti osjećaj nesigurnosti kod vašeg novog izabranika. Takođe, ukoliko bivšem komentarišete objave ili se čak dopisujete sa njim, onda tu definitivno nešto nije u redu, jer niste spremni da završite sa tim. Otvoreno razgovarajte sa partnerom o tim navikama i postavite jasne granice. Niko ne kaže da bi sa bivšim partnerom trebalo da budete u neprijateljskom odnosu, ali on takođe ne bi trebao da bude dio vaše svakodnevnice.

4. Pogrešno razumijevanje nečega na društvenim mrežama

Ukoliko vidite fotografiju svog partnera na profilu njegovog prijatelja i vidite da je otišao na piće u trenutku kada ste vi mislili da je na poslu, to može stvoriti problem i izazvati da osjećate nepovjerenje.

Stvar je u tome da se neke stvari na mrežama objavljuju mnogo nakon što su se dogodile, a ne u realnom vremenu. Otvoreno komunicirajte sa partnerom i uverite se da između vas nema tajni, kako vas takve i slične objave ne bi uznemiravale.

5. Provjeravanje društvenih mreža prije spavanja

Ako projveravate društvene mreže prije spavanja, vaš partner će početi da se osjeća zanemareno. Društvene mreže mogu izazvati zavisnost, pa nećete ni primijetiti da gledate u svoj ekran već sat vremena, dok se za to vreme vaš partner osjeća kao da ga potpuno ignorišete.

Ovo može loše uticati na vaš seksualni život, ali i na vaš san.

6. Korišćenje društvenih medija za prikrivanje neizvjesnosti u vašoj vezi

Naravno, svi žele da budu u savršenoj vezi. Ali u stvarnosti savršen odnos ne postoji. Kada objavite slike zbog kojih izgledate savršeno, počećete da osjećate veliki pritisak. Pokušavaćete da živite u skladu sa nečim što ne postoji. Ne samo da ne postoji za vas, već ne postoji ni za koga.

Pokušajte da pravite razliku između onoga što se odigrava online i stvarnog života i vodite računa o tome da je ta granica jasna i vama i vašem partneru. Ukoliko ne jurite za nekim nedostižnim idealom, već čvrsto stojite na zemlji i svesni ste da svakodnevnicu čine i manje lijepa iskustva, sve će biti u redu.

BONUS VIDEO:

VIRTUELNI ŽIVOT MOŽE NANIJETI ŠTETU VAŠEM PARTNERSKOM ODNOSU Društvene mreže vam mogu uništiti vezu ukoliko pravite ove greške appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU