Virus u svijetu: Nove smrti talijanskih liječnika, koronavirus i u Kremlju, Armani proizvodi maske

Indijske vlasti u sjevernoj saveznoj državi Punžab stavile su u karantenu oko 40.000 mještana iz 20 sela nakon smrti 70-godišnjaka zaraženog koronavirusom, objavio je u petak BBC. Propovjednik sikhizma umro je od koronavirusa, a zaraza je otkrivena tek nakon njegove smrti. Muškarac je ignorirao savjete o samoizolaciji nakon povratka iz Italije i Njemačke, rekli su dužnosnici te savezne države za BBC.

Porast broja umrlih u Nizozemskoj

U Nizozemskoj je od jučer preminulo još 112 ljudi, ukupno 546. Broj zaraženih skočio je za 1172 osobe pa ih je sad ukupno 8603.

Pokušali liječit koronavirus – otrovali se ind. alkoholom

Više od 300 Iranaca je preminulo od trovanja industrijskim alkoholom nakon što se tamošnjim društvenim mrežama proširila informacija da on ubija koronavirus. Kako javlja AP, više od tisuću ljudi je otrovano, a puno ih je u jako lošem stanju.

Britanski glavni tajnik za zdravstvo pozitivan

Britanski glavni tajnik za zdravstvo Matt Hancock također ima koronavirus te je već četvrta istaknuta osoba u britanskom političkom životu koja je zaražena. Prvi je bio princ Charles, a nakon njega su danas objavili da su zaraženi premijer Boris Johnson i istaknuta laburistica Angela Rayner.

Armani proizvodi maske

Talijanski modni gigant Armani objavio je da je proizvodne linije usmjerio u proizvodnju jednokratnih zaštitnih maski kako bi pomogao talijanskom zdravstvenom sustavu.

U Škotskoj je preminulo još osmero ljudi, ukupno 33.

Nove smrti liječnika

U Italiji je od koronavirusa umrlo 45 liječnika. Italija nije dosegla vrhunac zaraze koronavirusom, izjavio je u šef nacionalnog zdravstvenog instituta u petak, dan nakon što je potvrđeno 6150 novooboljelih i 712 umrlih. No, dodao je da ima znakova usporavanja broja novozaraženih što upućuje da vrhunac nije daleko i da bi moglo doći do trenda pada. “Kada počne opadanje, brzina će ovisiti o našem ponašanju”, istaknuo je Brusaferro.

BHRT

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU