0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Vlada HNŽ nastavlja aktivnosti na izmirenju pravomoćnih sudskih presuda

  ()

  Nakon što je na prošloj sjednici, a nastavljajući aktivnosti na rješavanju problema tužbi i presuda na teret županijskog proračuna, usvojila Odluku o pokretanju postupka za zaključenjem ugovora o izvansudskim nagodbama za sve tražitelje koji su se prijavili po drugom javnom pozivu, a čija su potraživanja postala pravomoćna zaključno s 31. 12. 2014. godine, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj sjednici usvojila više odluka o odobravanju novčanih sredstava na ime nematerijalne štete.

  Još jednom je istaknuto kako je ovo prva vlada koja je krenula rješavati naslijeđene probleme presuda na teret Proračuna HNŽ-a, te je za tu nakanu do sada izdvojila više od 15 milijuna maraka.

  Naglašeno je kako će Vlada i dalje kontinuirano nastaviti sa započetom praksom isplate, sukladno planiranim proračunskim sredstvima, a sve s ciljem rješavanja ovog vrlo složenog financijskog pitanja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Vlada je, također, donijela Odluku o odobravanju utroška dijela novčanih sredstava u Proračunu HNŽ-a za 2019. godinu za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na poziciji “Namjenska sredstva od naknada za lovstvo”, i to: za potporu i unaprjeđenje lovstva, za sufinanciranje naknade štete koju pričini divljač i transfer neprofitnim organizacijama u iznosu od 19.000 maraka te Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije “Namjenska sredstva od naknada za lovstvo” za 2019. godinu. Svrha programa je da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, zajedno s lovačkim savezima i korisnicima lovišta, sufinancira aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju lovstva u HNŽ.

  Usvojena je i Informacija o stanju u području lovstva za 2018./2019. lovnu godinu za područje Hercegovačka-neretvanske županije. S obzirom na velike potencijale ove županije u području lovstva, poglavito u razvitku lovnog turizma, a koji nisu dovoljno iskorišteni u dosadašnjem razdoblju, neophodno je poduzeti sljedeće aktivnosti: dodijeliti u zakup lovišta koja do sada nisu dana u zakup, a zaštitu divljači podići na znatno veću razinu.

  Prihode koji budu ostvareni od djelatnosti lovstva usmjeriti na uzgoj divljači i poboljšanje uvjeta za razmnožavanje, rast i razvoj divljači, te izgradnju infrastrukture neophodne za uzgoj, zaštitu divljači i lovni turizam.

  Vlada HNŽ-a razmatrala je i usvojila Informaciju o realiziranju potpisanih ugovora o koncesijama iz područja vodoprivrede zaključno s 31.12.2018. i Informacija o koncesijama i zakupima na poljoprivrednom zemljištu u državnom vlasništvu na području HNŽ u razdoblju 2015.-2018. godina, navodi se u priopćenju.

  (FENA) R.G.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO