Vlada TK: Nastavlja se proces isplate naknada zaposlenim i nezaposlenim majkama porodiljama

Prema ranijim najavama iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas na vanrednoj sjednici odluke o visini dodatne novčane pomoći za nezaposlenu majku porodilju i visini dodatne novčane pomoći za zaposlenu majku porodilju.

– Time se nastavlja proces isplate naknada zaposlenim i nezaposlenim majkama porodiljama u ukupnom iznosu od 996 KM mjesečno. Nastavak isplate naknada na račune majki odnosno korisnika tih naknada očekuje se krajem februara, naveli su iz resornog ministarstva. Time Vlada TK ostaje vjerna svojoj intenciji da pomogne majkama porodiljama i na taj način pozitivno utječe na natalitet, unatoč zlonamjernim dezinformacijama da je ta naknada samo predizborni trik – navodi se. 

Kao i svakog mjeseca, Vlada je danas utvrdila osnovice za obračun plaća i visine naknada za ishranu u toku rada budžetskih korisnika za januar 2023. godine.

– U cilju realizacije sporazuma sa predstavnicima sindikata, Vlada je danas prihvatila tekst Anexa Sporazuma o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za obračun plaće zaposlenika u ustanovama kulture Tuzlanskog kantona koji plaće i naknade primaju iz Budžeta Tuzlanskog kantona. Radi se o povećanju plaća svim zaposlenicima u ustanovama kulture, u mjesečnom iznosu od po 90 KM neto – saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje TK. 

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU