2 C
Sarajevo
Četvrtak, 2 prosinca, 2021
Još

  Stambeno zbrinjavanje za oko 2.000 raseljenih osoba i povratnika

  ()

  Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o grantu između Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) i Bosne i Hercegovine u vezi sa Regionalnim stambenim programom – BiH 6 (2018), koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora.

  Radi se o šestom potprojektu za BiH u okviru Regionalnog stambenog programa, za koji je Skupština donatora u junu 2018. godine odobrila grant u vrijednosti 14,8 miliona eura.

  Sredstva granta namijenjena su za finansiranje potprojekta u okviru državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH pod nazivom ”Obnova/izgradnja 235 porodičnih kuća i izgradnja 380 stanova u stambenim zgradama za raseljene osobe i povratnike u Bosni i Hercegovini”.

  Cilj potprojekta je osiguravanje 615 stambenih jedinica za oko 2.000 osoba za povratak i reintegraciju. Potprojekt se sastoji od dvije komponente: obnova/izgradnja 235 porodičnih kuća i izgradnja 380 stanova u stambenim zgradama za izbjeglice, raseljene osobe i povratnike u Bosni i Hercegovini.

  Prijedlog ovog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika Sporazuma predložen je ministar finansija i trezora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO