Vocap intenzivira poboljšanja video poziva za svoje korisnike.

WhatsApp radi na unapređenju iskustva video poziva za svoje korisnike u budućim ažuriranjima.

Prema izvještaju sajta WABetaInfo, platforma za razmjenu poruka priprema neke AR (uvećana realnost) efekte za pozive koji će biti dostupni tokom video poziva.

Još uvijek neobjavljena funkcija u fazi razvoja u WhatsApp beti za Android v2.24.13.14 sada je dostupna putem Google Play Beta Programa. Iako još nije dostupna testerima, objavljen je skrinšot koji pokazuje kako bi mogla raditi.

Korisnici će moći dodati različite interaktivne elemente u svoje video pozive, kao što su poboljšanja vidljivosti u slabim svjetlosnim uslovima, poboljšanja prikaza kože i druge funkcionalnosti.

Kompanija, u vlasništvu Mete, također priprema alat za obradu i mijenjanje pozadine tokom video poziva, što će biti dostupno i na desktop aplikaciji.

Za sada nema informacija o datumu kada će AR efekti za video pozive biti dostupni korisnicima.

WhatsApp je nedavno unaprijedio svoje video pozive, dodavši mogućnost dijeljenja audio feeda, povećanje maksimalnog broja učesnika u pozivu i automatsko isticanje osobe koja govori u razgovoru.

Također se testira poboljšani interfejs za video pozive koji će kontrolne elemente premjestiti na dno ekrana i druge novosti, prenosi b92.

BONUS VIDEO:

Objava UVELIKO RADI NA TOME Vocap unapređuje video pozive za svoje korisnike prvi put je objavljena na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU