-3.1 C
Sarajevo
Srijeda, 29 ožujka, 2023

VOĐENJE LJUBAVI KAO IDEALNA KARDIO VJEŽBA Koja poza u se*su sagorijeva najviše kalorija?

Za vrijeme se*sa, zavisno od pozicije, aktivirani su gotovo svi mišići nogu, ruku, ramena i stomaka.

Tajna efektivne potrošnje kalorija je vrući se*s, tvrde seksolozi, 150 kalorija potroši se u pola sata se*sa, dok ‘divlji’ troši čak i do 350 kalorija što odgovara potrošnji u pola sata trčanja.

Savjet seksologa Basheera Ahmada Roya jest da ukoliko parovi žele se*som održavati figuru moraju svoje se*sualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta.

Najbolja poza je…

Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska.

Dok je na svojoj partnerici on se održava rukama i nogama i tako balansira da ne bi prignječio i povrijedio partnericu. To podrazumijeva pokretanje različite veće ili manje grupe mišića, uključujući i one u području abdomena, kao i sagorijevanje kalorija.

Vrlo je čest slučaj da žene koje ne mogu postići or*azam, ukoliko sjednu na svog partnera i tako kontrolišu penetraciju lako dostižu vrhunac.

Međutim, žene takođe moraju naučiti kontrolisati svoj or*azam i održati se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina.

Ukoliko se žene pozicioniraju tako da im stopala dodiruju krevet, ili pod, aktiviraće gotovo sve postojeće mišiće u tijelu.

VOĐENJE LJUBAVI KAO IDEALNA KARDIO VJEŽBA Koja poza u se*su sagorijeva najviše kalorija? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU