VOĐENJE LJUBAVI KAO IDEALNA KARDIO VJEŽBA Koja poza u se*su sagorijeva najviše kalorija?

Za vrijeme se*sa, zavisno od pozicije, aktivirani su gotovo svi mišići nogu, ruku, ramena i stomaka.

Tajna efektivne potrošnje kalorija je vrući se*s, tvrde seksolozi, 150 kalorija potroši se u pola sata se*sa, dok ‘divlji’ troši čak i do 350 kalorija što odgovara potrošnji u pola sata trčanja.

Savjet seksologa Basheera Ahmada Roya jest da ukoliko parovi žele se*som održavati figuru moraju svoje se*sualne aktivnosti produžiti na najmanje 15 minuta.

Najbolja poza je…

Jedna od poza koja najviše aktivira mišiće muškaraca je tradicionalna misionarska.

Dok je na svojoj partnerici on se održava rukama i nogama i tako balansira da ne bi prignječio i povrijedio partnericu. To podrazumijeva pokretanje različite veće ili manje grupe mišića, uključujući i one u području abdomena, kao i sagorijevanje kalorija.

Vrlo je čest slučaj da žene koje ne mogu postići or*azam, ukoliko sjednu na svog partnera i tako kontrolišu penetraciju lako dostižu vrhunac.

Međutim, žene takođe moraju naučiti kontrolisati svoj or*azam i održati se na partneru što je duže moguće, jer na ovaj način aktiviraju mišiće ramena, ruku i butina.

Ukoliko se žene pozicioniraju tako da im stopala dodiruju krevet, ili pod, aktiviraće gotovo sve postojeće mišiće u tijelu.

VOĐENJE LJUBAVI KAO IDEALNA KARDIO VJEŽBA Koja poza u se*su sagorijeva najviše kalorija? appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU