15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Ne smiruje se na Kosovu: Vučić nagovijestio i mogućnost vojne intervencije na sjeveru Kosova

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak da će Vojska Srbije zaštititi srpski narod na Kosovu ukoliko bude ugrožen te je nazvao “licemjernim” poruke predstavnika NATO-a da je jutros započeta akacija kosovske policije borba protiv korupcije i kriminala.

Napeto na sjeveru Kosova, Vučić naredio borbenu gotovost, oglasile se sirene za vazdušnu opasnost

“Dovoljno nam je jasno o kakvom je licemjerstvu riječ i jutros sam naložio punu borbenu spremnost i naša će vojska, ako dođe do bilo kakvog ugrožavanja na Kosovu, zaštititi naš narod”, rekao je Vučić u Skupštini Srbije gdje je danas nastavljena jučer započeta sjednica posvećena Kosovu.

“Borit ćemo se da sačuvamo mir i stabilnost, ali bit ćemo spremni da u najkraćem mogućem roku zaštitimo naš narod. Ako dođe do daljnjih napada na srpski narod Srbija će pobijediti”, poručio je Vučić.

On je naglasio da je u povodu jutrošnje akcije specijalne kosovske policije ROSU u kontaktu s briselskom administracijom.

“Upoznali smo ih sa situacijom i oni su nam rekli da je u tijeku policijska akcija protiv kriminala i korupcije. Naravno, oni će uhititi još pet policajaca albanske nacionalnosti kako bi izgledalo da je to akcija protiv kriminala, a cilj je, zapravo, da se zaplaše Srbi”, ocijenio je Vučić, prenosi Hina.

- Oglašavanje - ne smiruje se na kosovu: vučić nagovijestio i mogućnost vojne intervencije na sjeveru kosova

On je ustvrdio da je kosovska policija uputila na sjever 73 vozila i još 50 stacionirala u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, a 15 na teritoriju općine Srbica.

“Do sada je potvrđeno uhićenje 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriju tri općine, Zubin Potok, Leposavić i Kosovska Mitrovica”, rekao je Vučić zastupnicima u nastavku jučer započete sjednice o Kosovu.

Vučić je podsjetio kako je ranije upozorio na pripreme uhićenja na sjeveru Kosova i ukazao na to da će to “donijeti ogroman strah” kod srpskog naroda na Kosovu.


4 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
4 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima