Za suprugom Emira Kusturice ludjelo je cijelo Sarajevo: Ovako Maja danas izgleda

Priča o upoznavanju i vezi Emira Kusturice i njegove supruge ostavila je bez daha sve one koji su je čuli. Kako je jednom prilikom rekao Kusturica, on i Maja viđali su se prije nego što je otišao u Prag na fakultet, ali se ljubav kod njega ni tada nije ugasila.

Maja je u trenutku udaje za Emira bila jedna od najljepših žena u Sarajevu.

-Viđali smo se neko vrijeme, i prije nego što sam otišao na fakultet u Prag odlučio sam prekinuti vezu. Smislio sam neku priču, i čak joj rekao da imam drugu djevojku. Tužna, otišla je suznih očiju. Poslije toga, spakovao sam svoje stvari i otputovao u Prag – započeo je Kusturica svoju priču.

Kao ilustracija činjenice da život ponekad piše najneobičnije priče, nakon nekoliko mjeseci u Pragu slučajno se sreo sa sarajevskim prijateljem koji ga je obavijestio da se oko Maje okupljaju mnogi udvarači, i da bi mogao ostati bez nje. To je veoma pogodilo Emira, koji je shvatio da je Maja ipak ljubav njegovog života.

foto: epa/yuri kochetkov

-Ujutro sam uhvatio voz i preko Horgoša, Beograda i Zagreba stigao u Sarajevo – ispričao je Emir koji je bio odlučan ponovno vratiti svoju ljubav, ali nije mu odmah krenulo sve po planu. Naime, saznao je da je Maja otišla na Jahorinu s drugim muškarcem, međutim on nije odustajao. Odlučio ju je potražiti na planini iako je ona tamo bila s drugim.

Inače, Maja se zabavljala u društvu sina Bebe Selimovića, te je taman bila spremna pokloniti mu svoje srce kad se u njen život na dramatičan način vratio Emir, i zakleo joj se na vječnu ljubav. Sjeli su na kafu u centru Sarajeva, a Maji je bilo dosta Emira – odlučila mu je reći kako je ni najmanje ne zanima.

Reditelj se pokunjeno vratio u Prag, a onda je odlučio kako neće odustati. Morao je uvjeriti Maju da je nije prevario kao što joj je već rekao, te da joj je uvijek bio emocionalno vjeran. Tako je svakog vikenda vozom iz Praga putovao u Sarajevo, a ona je na kraju popustila i mjesec dana kasnije se udala za njega. Od tada do danas reditelj je u sretnom braku, a tokom njihovog braka nisu ih pratili nikakvi tračevi ni skandali. Zajedno imaju dvoje djece – Dunju i Stribora.

The post Za suprugom Emira Kusturice ludjelo je cijelo Sarajevo: Ovako Maja danas izgleda appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU