Zakazana prva redovna sjednica UO KCUS-a, pokreće se postupak razrješenja Sebije Izetbegović

Članovima privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je upućen poziv za 1. redovnu sjednicu.

Među tačkama dnevnog reda nalazi se i Odluka o raspisivanju Javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a.

Pored toga, Upravni odbor će razmatrati i prijedlog Odluke o poništenju javnog oglasa za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a koji je objavljen 06.10.2023.

Jedna od tačaka dnevnog reda će biti i razmatranje Zaključaka Vlade kantona Sarajevo iz aprila 2023. godine, a koja se tiče zakonite opravdanosti daljeg obnašanja funkcije generalne direktorice, u skladu sa odgovarajući pravnim normama.

S tim u vezi, razmatrat će se i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za razrješenje Generalne direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović prije isteka mandata tj. prije 09.01.2024. godine.

Također, zakoni na koje se odnosi Zaključak Vlade KS su Statut KCUS-a član 44 stav 1 alineja druga i treća, a vezano za Odluku Univerziteta u Sarajevu – Senat, od 29.03.2023.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak, sa početkom u 16 sati.

The post Zakazana prva redovna sjednica UO KCUS-a, pokreće se postupak razrješenja Sebije Izetbegović appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU