Započeo projekat sanacije glavnog vrelevoda na lokalitetu Kamberovića polja

S obzirom da je projekat “Toplana Zenica” uspješno implementiran, a u cilju kontinuiranog i kvalitetnog zagrijavanja grada Zenice u narednim godinama, Javno preduzeće “Grijanje” d.o.o. Zenica počelo je projekat sanacije magistralnih vrelovoda i to sa predizolovanim cijevima DN500.

S tim u vezi, Javno preduzeće “Grijanje” Zenica realizira značajan projekat sanacije glavnog vrelevoda na lokalitetu Kamberovića polja, a radovi teku planiranom dinamikom.

Naime, radi se o sanaciji magistralnog vrelovoda sa predizolovanim cijevima DN500, u dužini od 1.200 metara, a koja će zasigurno unaprijediti zagrijavanje građana koji su priključeni na sistem daljinskog zagrijavanja.

Vrijednost ove investicije iznosi dva miliona konvertibilnih maraka, a finansira i radove izvodi Javno preduzeće “Grijanje”.

Iz Uprave JP „Grijanje“ navode kako je ovo tek jedan u nizu projekata javnog preduzeća čiji je cilj osigurati što kvalitetniju infrastrukturu, koja je preduslov za pružanje još bolje usluge grijanja građanima Zenice.

IZVOR: Zenit.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU