ZAŠTO SE PAROVI GOJE SKUPA? Ovo je 6 glavnih grešaka koje zajedno prave

Neke od navika koje mogu objasniti zašto dolazi do toga pogledajte u nastavku teksta.

NEMATE NAMJERU NI MOTIV DA SE ODRŽAVATE U FORMI

Šta da uradite: Nemojte se voditi time da ako ste našli voljenu osobu više ne morate da brinete o sebi. Uz kućne obaveze ne gubite dovoljno kalorija, iako vam djeluju naporno. Zajedno se učlanite u teretanu ili idite na bazen i nekoliko sati nedjeljno budite fizički aktivni.

VIŠE KUVATE

Šta da radite: Dobro je da kuvate, ali se potrudite da to budu tri zdrava obroka, a ne isprobavanje svakakvih jela. Takođe, potrudite se da se ne najedete od degustiranja dok jelo kuvate.

UZIMATE PRIMJER JAČE POLOVINE

Šta da radite: Muškarcima je potrebna veća količina hrane, ali kada jedete zajedno nemojte se truditi da se izjednačavate i da jedete isto koliko i on. Jedite polako, žvaćite temeljno i jedite iz manjeg tanjira.

PIJETE VIŠE ALKOHOLA

Šta da radite: Ako ranije niste imali naviku da popijete čašu vina sami, sada kada živite sa partnerom mnogo je lakše da se češće opustite uz nekoliko čaša… Pripazite jer je alkohol kaloričan, pa češće birajte bezalkoholna pića, prenosi crnobelo.rs.

VODITE PENZIONERSKI ŽIVOT

Šta da radite: Umjesto da se navikavate da sjedite kod kuće i gledate filmove i spavate, unesite više aktivnosti i birajte da izlazite da prošetate, vozite bicikl i slično.

JEDETE OSTATKE OBROKA SVOG DJETETA

Šta da radite: Umjesto da pojedete ostatak obroka koji je vaše dijete odbilo, a koji je bio spremljen za njega, stavite ga na stranu za kasnije ili ga bacite.

BONUS VIDEO:

ZAŠTO SE PAROVI GOJE SKUPA? Ovo je 6 glavnih grešaka koje zajedno prave appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU