Zdravko Mamić pokreće veliki biznis u BiH

Bivši prvi čovjek FK zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, gradiće sportski centar u Ravnom, desetak kilometara udaljenom od Dubrovnika.

Mamić je, navodi se, od opštine već kupio zemljište i samo je pitanje vremena kada će svoje poslovno carstvo proširiti na jugoistok Hercegovine, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je Sud BiH odlučio da Zdravko Mamić, koji se od juna 2018. nalaz u Međugorju, ne može biti izručen Hrvatskoj, koja ga traži zbog višemilionske prevare, nekadašnji prvi čovjek Dinama definitivno ostaje u BiH.

S obzirom na njegov nemiran duh, teško je poverovati da će Zdravko Mamić dokono šetati po Hercegovini.

Suprotno tome, piše splitski dnevnik, za očekivati je neki njegov “bombastični” poslovni potez, a prvi korak je već učinio kupovinom zemljišta u Ravnom.

Za sada je riječ o sportskom centru, a možda sve pređe u projekt kakvog turističkog naselja ili pak urbanih vila kakve poslednjih godina niču u toj opštini, tačnije u naselju Ivanica, s koje puca pogled na Župu dubrovačku.

Tamo je već djelimično sagrađeno turističko naselje nazvano “Dubrovački visovi”, zbog čega su negodovali Dubrovčani tražeći više puta zabranu korištenja pridjeva “dubrovački” s druge strane granice u Hercegovini. Na taj su problem upozoravali nadležne hrvatske institucije, ali ništa se nije promijenilo pa se turističko naselje na Ivanici i dalje zove “Dubrovački visovi”.

I sama Opština Ravno u svoje strateške planove uvrstila je turizam kao glavnu privrednu granu, pa ne začuđuje interes Zdravka Mamića za investiranje u taj dio jugoistične Hercegovine, piše list.

Stanovnici i opštinske vlasti ove hrvatske opštine u BiH, gdje je oduvijek na vlasti HDZ, oduševljeni su idejom gradnje sportskog centra.

Nadaju se kako će Zdravko Mamić doslovno preporoditi tu opštinu.

Mamić je u BiH došao uoči izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na 6,5 godina zatvora.

Od tada živi u Međugorju i u više je navrata isticao kako ne vjeruje pravosuđu Hrvatske, a od izručenja ga štiti bh. državljanstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU