ŽIVOT METJUA PERIJA BIO JE RAVAN PAKLU: Ni devet miliona dolara nije ga spasilo od smrti

Glumac Metju Peri svojevremeno je ispričao da je u liječenje i “skidanje” sa droge i alkohola uložio čak devet miliona dolara tokom karijere.

Tokom 14 rehabilitacija, ipak, Peri nije dobio ono što je tražio – povratak na staro i zdrav život.

Posljednju bitku izgubio je u 54. godini.

A sve o životu, odnosno paklu koji je prolazio – detaljno je otkrio u prošlogodišnjoj knjizi.

Recimo, u finalu 7. sezone “Prijatelja” nakon završne scene otišao je pravo u bolnicu.

To je trenutak u seriji kada je oženio Moniku (Kortni Koks).

-Bio sam na vrhuncu karijere. Ali , kada si narkoman, sve je to matematika. Nisam to radio da bih se osjećao uzbuđeno ili dobro. Ja sigurno nisam bio zabavljač; samo sam htio da sjednem na kauč, uzmem pet tableta i gledam film. To je bio raj za mene. Više nije – pisao je Peri.

U intervjuu za ‘New York Times’, u vrijeme kada je knjiga objavljena, Peri je otkrio koliko je novca potrošio na borbu protiv ovisnosti.

-Vjerovatno sam potrošio devet miliona dolara ili nešto više pokušavajući da se otrijeznim – priznao je tada.

Rekao je da nikada nije bio “naduvan” kada je radio na “Prijateljima”, ali je priznao da su njegova upotreba droga i piće utjecali na učinak.

-Jednom, u sceni u kafiću kada sam obučen u odijelo, zaspao sam baš na kauču, a katastrofa je izbjegnuta tek kada me je Met Leblank gurnuo da se probudim neposredno prije moje role – podsjetio je.

Rekao je da nije osjećao ništa kada su se “Prijatelji” završili.

Tablete za detoksikaciju koje je tada uzimao učinile su da osjeća ukočenost.

-Prijatelji su bili sigurno mjesto, kamen temeljac smirenosti za mene. Bilo je to vrijeme naših života. Kao da smo svaki dan dobijali neku novu nevjerovatnu vijest – bile su riječi Perija.

The post ŽIVOT METJUA PERIJA BIO JE RAVAN PAKLU: Ni devet miliona dolara nije ga spasilo od smrti appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU