Zlatne i srebrne medalje za tuzlanski ”Salto” na Državnom prvenstvu u sportskoj gimnastici

Dječaci osvojili zlatnu medalju, kadetkinje u jakoj konkurenciji osvojile srebrnu

Proteklog vikenda gimnastičarke i gimnastičari tuzlanskog kluba ‘Salto” učestvovali su na Državnom prvenstvu BiH u sportskoj gimnastici koji je održan u Univerzitetskoj dvorani Kampusa u Banja Luci u organizaciji gimnastičkog kluba Spartak iz Banja Luke.

Na turniru je učastvovalao više od 100 gimnastičarki iz 5 klubova koje su nastupale pojedinačno i ekipno.

Iz gimnastičarskog kluba ”Salto” iz Tuzle nastupilo je 13 gimnastičara (10 djevojčica i tri dječaka) u različitim uzrasnim kategorijama. Osvojili su ukupno četiri medalje, od kojih su dvije zlatne i dvije srebrne.

Uspjeh je veći ako se zna da je ovaj tuzlanski gimnastičarski klub svoja vrata otvorio prije sedam mjeseci i već na prvom Državnom prvenstvu u Tuzlu donio ove vrijedne nagrade.

“Posebno me raduje da smo se vratili takmičenju u sportskoj gimnastici, jer mnogi gimnastirači imali su veliku pauzu zbog stanja uzrokovanog pandemijeom koronavirusa, tako da nam je ovo takmičenje usitinu puno pomoglo. Ponosan sam na svoje gimnastičarke i gimnastičare koji su predano radili cijelo ovo vrijeme, posebno jer smo mi klub koji je nedavno otvorio svoja vrata i kući se vraćamo sa ovim vrijednim nagradama. Svakako, pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže i počnu trenirati ovaj odlični sport u našem tuzlanskom klubu. Vrata su za sve otvorena“, rekao je trener kluba Zerin Emić.

Gimnastičari koji su nastupili na Državnom prvenstvu u sprotskoj gimnastici iz GK Salto:

 1. Andrea Marjanović
 2. Ajla Husić
 3. Melika Suljagić
 4. Ajla Babajić
 5. Sarah Sinanović
 6. Emina Sulejmanović
 7. Amina Blazević
 8. Katarina Savinović
 9. Daria Marjanović
 10. Laura Tunjić
 11. Ivano Vilušić
 12. Azur Kudumović
 13. Arijan Cerić

Plasmani:

Dječaci A program

 1. Prvo mjesto – Ivano Vilušić, mlađi kadet
 2. Prvo mjesto – Azur Kudumović, kadet

Dječaci C program

 1. Drugo mjesto – Arijan Cerić

Djevojčice C program

Drugo mjesto ekipno – Kadetkinje

 1. Ajla Babajić
 2. Sarah Sinanović
 3. Emina Sulejmanović
 4. Amina Blazević
 5. Katarina Savinović
 6. Daria Marjanović
 7. Laura Tunjić

Podsjećamo, Gimnastički klub ”Salto’ Tuzla otvorio je svoja vrata gimnastičkog kluba djeci koja žele da se upoznaju sa ljepotama sportske gimnastike, sredinom oktobra prošle godine. Opremljen je vrhunskom opremom za uspješno bavljenje sportskom gimnastikom djece.

Treninzi gimnastike u Gimnastičkom klubu ”Salto” u Tuzli obavljaju se u idealnim uslovima pod budnim okom trenerskog tima, Zerina Emića i Elvedina Ćerimovića.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU