Zoran Mamić više nije trener Dinama! – Gol.ba

Zoran Mamić više nije trener Dinama, potvrđeno je to iz hrvatskog prvaka. Na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan je Damir Krznar.Nakon što je objavljena presuda Vrhovnog suda Republike Hrvatske Mamić je podnio ostavku koja je potom i prihvaćena na sjednici Uprave GNK Dinamo.

– Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu, objavili su Mamićevu izjavu na službenim stranicama.

Uslijedila je sjednica Uprave GNK Dinamo na kojoj je prihvaćena ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba.

Prema Zakonu o sportu Dinamo je morao raskinuti ugovor sa Zoranom Mamićem jer je pravomoćno osuđen na kaznu dužu od šest mjeseci.

– Osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćno kažnjena za prekršaj u sportu i na sportskim natjecanjima prema odredbama ovog Zakona i posebnih propisa kojima se propisuje prekršaji u sportu i na sportskim natjecanjima, ne može organizirati i voditi sportska natjecanja, obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine, ili tijela upravljanja sportske udruge ili trgovačkog društva niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe, stoji u članku 13., stavak četiri Zakonu o sportu.

 

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU