33.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 30 lipnja, 2022

  Almas i Božo Vrećo objavili dugo najavljivanu pjesmu “NE ŽELIM ODUSTATI”

  Dugoočekivani duet “Ne želim odustati” je ugledao svjetlost dana.

  Interpretacija pjesme u kombinaciji Božinog sevdaha i Almasovog specificnog glasa prenosi emociju i do najistančanijeg sluha ljubitelja ova dva bosanskohercegovačka umjetnika. Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pjesma govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, vječitoj nadi i traganju za ljepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

  Govoreći o tematici pjesme Božo objašnjava „Pjesma govori o tome koliko moramo voljeti i duboko prihvatiti sebe,slušati svoje duboko biće, živjeti kroz svoje emocije,ljubav i biti uvijek bezuvjetno svoji jer tek tad život ima potpuno savršeni smisao“.

  Almas kaže da ga je rad na ovoj pjesmi oplemenio i kao muzičara i kao čovjeka.„Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svjetonazori slični, da se upravo tada rađaju najbolje stvari. Tako se desilo i sa ovom pjesmom“,rekao je Almas.

  Pjesma je snimana u studiju „Antika“, dok je mastering rađen u Abbey Road Studiju u Londonu. Pored Almasa i Bože Vreće na pjesmi su učestvovali  i Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Dado Marinković,Adis Sirbubalo i Đani Pervan koji je ujedno i producent.

  Spot za pjesmu „Ne želim odustati“ podržala je Ambasada Nizozemske u BiH. Sniman je na više lokacija,a režiju potpisuje Arnej Misirlić i producentska kuća „Komitet“.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU