Bez ove pjesme više ne možemo zamisliti Božić

Možda, baš poput Grincha, i vi postanete mrzovoljni i mrgudni u ovo predblagdansko vrijeme, no ne možete nam reći da vas, koliko god vam ide na živce, ritam barem malo ne ponese kada na radiju čujete vjerojatno najveći hit Mariah Carey. Punih 25 godina prošlo je otkako je objavila ‘božićnu himnu’, a riječi pjesme ‘All I Want for Christmas Is You’ prenose se na nove generacije.

Da će u konačnici postići baš takav uspjeh, vjerojatno se nije nadala ni sama Mariah Carey, a napisala ju je uz pomoć dugogodišnjeg suradnika Waltera Afanasieffa, no zarazna melodija ubrzo je pronašla svoj put do mnogih srca u blagdansko vrijeme, piše tportal.

Koliki je pjesma postigla uspjeh, govore i nevjerojatne brojke. Primjerice, prošle godine potvrđeno je kako njen ukupan digitalni streaming audio i videozapisa iznosi nešto manje od 229 milijuna, već je nekoliko puta postigla platinastu nakladu, redovno se nalazi na listi Billboard Holiday Hot 100 te je ušla u povijest početkom 2019., kada je dospjela na treće mjesto Billboard Hot 100 i tako postala prva božićna pjesma u 60 godina koja je ušla među top pet.

Zanimljivo je kako činjenicu da je upravo Mariah sama napisala tu božićnu pjesmu, kao i ostalih 17 što su završile na prvom mjestu mnogih top lista, mnogi zaboravljaju, odnosno s nevjericom to dočekuju, jer im ona, vjerojatno zbog svog ponašanja, ne ostavlja dojam osobe sposobne stvoriti takav hit.

Ono po čemu je pjesma drugačija od većine božićnih hitova je i to što, iako je posvećena Božiću, ne govori o religiji, već o ljubavi, s čime se u konačnici svatko može poistovjetiti.

Kada je doživjela svoj debi, 1994. godine, Mariah Carey navodno je izjavila koliko obožava blagdane i glazbenu tradiciju: ‘Uživam u blagdanima i pjevala sam božićne pjesme otkako sam bila djevojčica. Znala sam obilaziti kuće i pjevati pred njihovim vratima.’

Njezina zaluđenost blagdanima u konačnici se itekako isplatila, uz kombinaciju dobrog teksta i nevjerojatnih vokalnih sposobnosti. Kako je još prije dvije godine izračunao Economist, od autorskih prava za pjesmu ‘All I Want for Christmas Is You’, od njezina prvog emitiranja 1994., Mariah Carey zaradila je više od 60 milijuna dolara, a pitanje je koliko je još novca spremila na račun mnogobrojnim gažama i turnejama. Posljednja u nizu je mini turneja u čast 25. godišnjice ove pjesme, a pratit će je reizdanje nove verzije božićnog albuma.

Što reći na kraju? Kako će vam iz godine u godinu ‘izlaziti na uši’, znajte da svako emitiranje ovog božićnog hita samo povećava bogatstvo razmažene pop dive.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU