5 C
Sarajevo
Četvrtak, 8 prosinca, 2022

“Biblioteka na otvorenom” u Sarajevu: Dok čekate ljubav, čitajte!

Dok čekaju dragog ili dragu, prijatelje ili prijevoz, Sarajlije će moći besplatno koristiti “biblioteku na otvorenom” zahvaljujući inicijativi Kluba Naše stranke u Općinskom vijeću Općine Centar, odnosno vijećnika Samira Fazlića i Lamije Tiro, piše Radio Sarajevo.

“Knjige će biti u ormarićima i moći će ih koristiti svi. Princip funkcionira kao i svugdje u svijetu – možete knjigu čitati na klupama dok čekate nekog ili ste samo zbog toga došli, možete knjigu posuditi pa vratiti ili ostaviti svoje”, rekao je za Radiosarajevo.ba vijećnik Fazlić navodeći kako su planski postavili biblioteku na ovom mjestu gdje se nalazi nekoliko kafića i bašti, kako bi se na tom mjestu skupljao veći broj ljudi.

Knjige za biblioteku obezbijedili su iz Općine Centar, kao i iz Naše stranke, no biblioteku će moći opremati i sami građani.

Postoji ideja da se “biblioteka na otvorenom” realizira na još nekoliko lokacija, najvjerovatnije kod Alte na Marijin-Dvoru ili u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Kako nam je naveo Fazlić, “biblioteka” je već postavljena u sarajevskom parku Hastahana.

  Otkud Lazio na vrhu Italije?

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je realizovala projekat instalacije „Biblioteke na otvorenom“. Tim povodom će načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić u utorak 15. oktobra sa početkom u 13:30 sati na ovoj lokaciji ozvaničiti završetak ovog projekta koji ima za cilj popularizaciju čitanja knjiga što predstavlja kvalitetno provedeno vrijeme na otvorenom.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU