Članovi legendarne grupe Queen ostvarili veće bogatstvo i od britanske kraljice

Zajedničko bogatstvo rock legendi iz grupe Queen nadmašilo je bogatstvo britanske monarhije nakon velikog uspjeha nedavnog filma “Bohemian Rhapsody”, pokazala je nova lista Sunday Times Rich.


Članovi grupe Queen pretekli su britansku kraljicu za gotovo stotinu miliona dolara.

Prema podacima magazina Sunday Times Rich, trojica živih članova legendarnog benda, gitarista Brian May, bubnjar Roger Taylor i bas gitarista John Deacon, prošle godine zaradili su po dodatnih 33 miliona dolara. Time je njihovo zajedničko bogatstvo dostiglo cifru od 586 miliona dolara.

U međuvremenu, bogatstvo kraljice Elizabete procijenjeno je na 75 miliona funti manje od ukupne zarade članova Queena, a iznosi 487 miliona dolara, navodi se na lista Sunday Times Richa čija puna verzija će biti objavljena sljedeće sedmice.

Kraljica Elizabetha II bila je na vrhu liste najbogatijih pet godina, sve do 1994. kada su uvedeni novi kriteriji za vrednovanje bogatstva. Tadašnja ažurirana pravila isključila su Crown Estate, odnosno imanja u vlasništvu Ujedinjenog Kraljevstva te kolekciju kraljevske umjetnosti iz ukupnog bogatstva kraljice jer ona nema kontrolu nad njima.

Kako pišu britanski mediji, vjeruje se da je muzički trio uvećao svoje bogatstvo zahvaljujući uspjehu filma “Boheman Rhapsody”. Film koji je fokusiran na život preminulog frontmena i tekstopisca grupe, Freddieja Mercuryja, zaradio je od prodaje karata više od 900 miliona dolara i bliži se cifri od jednu milijardu.

klix.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU