Covid-19 u Hercegovačko-neretvanskom kantonu: Ukupno 70 pozitivnih uzoraka

U HNK 70 osoba pozitivno na koronavirus Covid19, najteža situacija u Čitluku Do sada je ukupno 70 pozitivnih uzoraka na Covid-19 u Hercegovačko-neretvanskom kantonu potvrdili su iz kantonalnog kriznog štaba, te dodali da su zbog posljedica zaraze novim koronavirusom do sada dvije osobe preminule.

Jučer su testirana 62 uzoraka, od čega je osam pozitivnih i to 5 u Čitluku, u Jablanici 2 i u Mostaru jedan, dok je Konjic posljednja dva dana bez novooboljelih. Trenutno stanje s oboljelima u HNK: Konjic 27 Jablanica 2 Čitluk 21 i Mostar 20 pozitivnih slučajeva.

U Jablanici se pojavilo žarište s dva oboljela slučaja, radi so o porodičnoj epidemiji iz Njemačke, izjavio je specijalista infektolog sa Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar Jurica Arapović.

Dodao je I to da je najteža situacija u Čitluku gdje broj pozitivnih na novi coronavirus raste, te da je od 21 bolesnika iz Čitluka većina vezana za klaster samostana Miletina, i većina njih je smještena u samostanu ili u SKB Mostar, ovisno o njihovom stanju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU