25 C
Sarajevo
Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

  Danas predstavnici Vijeća ministara, FBiH, Kantona i općina o migrantskoj krizi

  Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, danas je najavio sastanak s predstavnicima Vijeća ministara BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, predstavnicima federalnih, kantonalnih i općinskih nivoa vlasti na kojem će razgovarati o migrantskoj krizi.

  Oko 350 migranata smješteno je sinoć u Prihvatni centar u Ušivku u Hadžićima kod Sarajeva, koji su do sada boravili u neuvjetnom kampu Vučjak kod Bihaća.

  Odgovarajući na zastupničko pitanje kakvu je obavezu Vlada KS preuzela od države prihvatom izbjeglica, Forto je kazao da ne postoji nikakav sporazum, niti postoji ikakva koordinacija s vlastima državnog nivoa BiH, te da takav način (ne)komunikacije smatra neozbiljnim.

  – Prpremamo se za prihvat migranata onako kako možemo i nismo dobili nikakvu finansijsku pomoć za to. Odlučili smo da fizički ne sprečavamo protok saobraćaja i učnićnit ćemo sve da pružimo sigurnost garađanima Kantona Sarajeva – kazao je Forto.

  Podsjetio je kako je Vijeće ministara BiH predalo kasarnu Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM) koja upravlja prostorom.

  Najavio je da će danas, u poslijepodnevnim satima, biti održan sastanak s predstavnicima Vijeća ministara BiH, Kantona Sarajevo, općina, na kojem će razmatrati migrantsku krizu, kao i rješenja.

    Za vikend oblačno s kišom i pljuskovima

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU