Desert s rižom, čokoladom i višnjama

Sastojci:

  1. 180 g riže,
  2. 6 dl mlijeka,
  3. 80 g čokolade za kuhanje,
  4. 2 kašike maslaca,
  5. 60 g šećera,
  6. 4 kašike slatkog vrhnja,
  7. prstohvat cimeta,
  8. 2 dl vrhnja za šlag,
  9. kompot od višanja,
  10. kašičica likera višnjevca.

Priprema:

Rižu prelijte mlijekom i zagrijavajte dok ne zavri pa smanjite temperaturu i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Dodajte čokoladu, maslac i šećer te kuhajte još dvije-tri minute. Maknite s vatre. Dodajte vrhnje i cimet te ostavite poklopljeno nekoliko minuta.

Rižu rasporedite po čašama i stavite u frižider. Kad se dobro ohladi, umutite šlag, dodajte ga čokoladnoj riži i prelijte kompotom od višanja u koji ste dodali malo likera.

avaz.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU