Dijaspora nastavlja s ulaganjima u našu privredu!

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Projekat “Dijspora invest” kojeg je prije nekoliko godina pokrenuo USAID se pokazao jako dobrim i pouzdanim za mnoge domaće poduzetnike.

Potvrda za to je i činjenica da je USAID raspisao novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kompanijama u Bosni i Hercegovini koje imaju vezu sa bh. dijasporom kroz strukturu vlasništva ili poslovna partnerstv, prenosi domaći biznis portal poslovne.com

Riječ je o sedmom pozivu ove vrste, a fokusiran je na mala i srednja preduzeća (d.o.o.) koja nisu starija od tri godine.

Aplikaciji za grant sredstva možete pristupiti na sajtu grant.diasporainvest.ba, gdje u nekoliko koraka i uz dostavljanje tražene dokumentacije i investicijskog projekta, možete ponuditi plan koji Projekat podržava kroz bespovratna sredstva do 50.000 KM.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani se mogu prijaviti na tri online Zoom sesije: 9. septembar (11:00h), 10. septembar (16:00h) i 23. septembar (15:00h). Pristupne podatke za sesije ćete dobiti po dostavljanju kontakt podataka na info@diasporainvest.ba.

USAID Projekat „Diaspora Invest“ ohrabruje investicije bh. dijaspore u Bosni i Hercegovine, poduzetnika koji su se vratili u domovinu, ali i onih koji žive u inostranstvu, a ulažu u poslovne projekte u zemlji.

Kroz nešto više od tri godine rada, ovaj projekat je podržao preko 100 kompanija kroz programe tehničke podrške i dodjele grantova.

Poziv će biti otvoren do 30.09.2020. (16h)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Oglašavanje -

Vijesti danas