0.5 C
Sarajevo
Petak, 3 prosinca, 2021
Još

  Dvojica ranjenih hrvatskih vojnika u Afganistanu dobro se oporavljaju

  ()

   Glavni savjetnik za zdravstvo načelnika Glavnog stožera, brigadni general Boris Zdilar, izvijestio je u petak da se obojica preživjelih hrvatskih vojnika koji su ranjeni u NATO-voj misiji u Afganistanu dobro oporavljaju.

  “Stanje nije bitno promijenjeno od jučer. Teže ranjenom vojniku koji ima frakturu natkoljenične kosti napravljena je prvotno stabilizacija, a potom i fiksacija koštanih elemenata. Na drugoj nozi je bila komplikacija od tzv. blast ozljede koji se naziva compartment sindrom. Pritom je napravljena dekompresija kako bi se oslobodile krvne žile, a kako ne bi došlo do loše cirkulacije ekstremiteta”, rekao je Zdilar.

  Pritom je dodao da će teže ranjeni vojnik biti operiran u Afganistanu te kako njegove ozljede neće otežati oporavak. Drugi vojnik, koji ima ozljedu ruke, spreman je za transport te se čeka najpogodnije vrijeme za njegov dolazak u Hrvatsku, rekao je Zdilar.

  Uz to, Zdilar je kazao kako je ostalim pripadnici kontingenta Hrvatske vojske u Afganistanu na raspolaganju psihološka pomoć. “Oni su dobro i spremni su za izvršavanje redovnih zadaća”, zaključio je, prenosi Hina.

  (FENA)


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO