Dvojica ranjenih hrvatskih vojnika u Afganistanu dobro se oporavljaju

 Glavni savjetnik za zdravstvo načelnika Glavnog stožera, brigadni general Boris Zdilar, izvijestio je u petak da se obojica preživjelih hrvatskih vojnika koji su ranjeni u NATO-voj misiji u Afganistanu dobro oporavljaju.

“Stanje nije bitno promijenjeno od jučer. Teže ranjenom vojniku koji ima frakturu natkoljenične kosti napravljena je prvotno stabilizacija, a potom i fiksacija koštanih elemenata. Na drugoj nozi je bila komplikacija od tzv. blast ozljede koji se naziva compartment sindrom. Pritom je napravljena dekompresija kako bi se oslobodile krvne žile, a kako ne bi došlo do loše cirkulacije ekstremiteta”, rekao je Zdilar.

Pritom je dodao da će teže ranjeni vojnik biti operiran u Afganistanu te kako njegove ozljede neće otežati oporavak. Drugi vojnik, koji ima ozljedu ruke, spreman je za transport te se čeka najpogodnije vrijeme za njegov dolazak u Hrvatsku, rekao je Zdilar.

Uz to, Zdilar je kazao kako je ostalim pripadnici kontingenta Hrvatske vojske u Afganistanu na raspolaganju psihološka pomoć. “Oni su dobro i spremni su za izvršavanje redovnih zadaća”, zaključio je, prenosi Hina.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU