15 C
Sarajevo
Subota, 18 rujna, 2021

Egipatske snage sigurnosti ubile četvoricu džihadista na sjevernom Sinaju

Egiptske snage sigurnosti ubile su četvoricu sumnjivih džihadista na nemirnom sjevernom Sinaju koji su učestvovali u smrtonosnom napadu na policijski kontrolni punt u ovoj sedmici, saopćilo je u subotu ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopćenju se navodi da su oni ubijeni u razmjeni vatre sa snagama sigurnosti koje su izvodile raciju u zgradi koju su dihadisti koristili kao skrovište u gradu El-Arish i da su zaplijenjene tri borbene puške i eksplozivi.

– Od napada na kontrolni punkt u srijedu za koji je preuzela odgovornost Islamska dražva, jugozapadno od  prijestonice sjevernog Sinaja El-Arisha, snage sigurnosti ubile su ukupno 26 terorista – saopćilo je ministarstvo

Sjeverni Sinaj na istoku Egipta dugo vremena je žarište pobune koju predvode militanti u savezništvu s Islamskom državom.

Vojska je u februaru 2018. pokrenula ofanzivu protiv militanata širom zemlje.

Sudeći po zvaničnim brojkama, oko 650 militanata je ubijeno od početka operacije, dok je pedesetak vojnika izgubilo živote.

- Oglašavanje - egipatske snage sigurnosti ubile četvoricu džihadista na sjevernom sinaju

Nikakve nezavisne statistike nisu dostupne u regiji nepristupačnoj za novinare, što izuzetno otežava potvrdu broja žrtava, prenosi AFP.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima