9 C
Sarajevo
Četvrtak, 23 rujna, 2021

Eko akcija “Most”

Ronilački klub “NERETVA” je i ove godine planirao održavanje tradicionalne ekološke akcije “Most”. Planirano je čišćenje korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada. Akcijom će biti obuhvaćeno područje od Carinskog mosta do mosta Hasan Brkić.

Suorganizatori akcije su Kajakaški klub “Neretva”, Alpinističko-sportsko penjački klub “Neretva”, Vijeće mladih Grada Mostara.

Eko akcija će se održati u nedjelju, 02. 06. 2019. godine sa početkom u 10.00 sati.

Osim članova navedenih udruženja, takođe očekujemo i veliki odaziv prijateljskih ronilačkih klubova iz cijelog regiona, kao i spasilačkih službi, odreda izviđača, udruženja građana i volontera.

Za sigurnost učesnika i ove godine će se pobrinuti Internevnta spasilačka služba.

Po završetku eko akcije planiran je ručak i druženje za sve učesnike.

- Oglašavanje - eko akcija "most"

Cilj ove akcije je da u nadolazećoj turističkoj sezoni Mostar predstavimo u njegovom punom sjaju i ljepoti, ali i da našim sugrađanima ukažemo na značaj koji ekološka svijest, kao dio društvene svijesti, ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegova okoliša.

Generalni sponzor eko akcije je Turistička zajednica HNK/HNŽ.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane za učešće u ovoj eko akciji da se prijave na broj telefona 062 79 79 79 ili mail [email protected].

Probudi se, pokreni se!

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima