Fahrudin Adilović među najboljim sportistima u BiH

Olimpijski komitet BiH uručio priznanja za ‘Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini’

U četvrtak 17.12.2020 godine u Sarajevu u Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana je manifestacija dodjele priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“.

Ovo izuzetno priznanje osvojio je i Fahrudin Adilović za ostvareni vrhunski rezultat u Olimpijskom TAE KWON DO-u, dvostruki Evropski prvak i to Evropski-klupski prvak i Evropski prvak.

fahrudin adilović među najboljim sportistima u bih
fahrudin adilović među najboljim sportistima u bih

Najboljim bh. sportašima obratio se je Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH,i čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, uprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate.

Ova dodijeljena priznanja su priznanja za predanost, rad i zalaganje, uprkos nesvakidašnjim uslovima izazvanim pandemijom zbog koje su odgođena mnogobrojna evropska i svjetska takmičenja!

U protekloj godini izazov je bio otići na takmičenje, a još veći ostvariti vrhunski rezultat i zato vi, dragi sportisti, činite ponosnim ovu zemlju i našu veliku sportsku porodicu koja njeguje olimpijske vrijednosti, kazao je,između ostalog, Kvesić, dodajući da se nada da će se već naredne godine takmičenja odvijati u normalnim uslovima i održati izbor sportiste godine.

Obzirom da se ove godine zbog pandemije neće održati izbor sportiste godine u organizaciji Olimpijskog komitet BiH, to je organizavana ova dodjela prizanja za vrhunski sportski rezultat.

Ovo je veliko priznanje za mene

Moram reći da sam izuzetno srećan i ponosan nakon dobijanja ovako velikog priznanja. Nije mala stvar biti u društvu najboljih bh. sportaša (Amel, Tuka, Elvedina Muzaferija, Larisa Cerić…) i sigurno da će ovo biti moj dodatni stimulans da nastavim sa još večim žarom trenirati i takmičiti se širom BiH i u inozemstvu.

Ove Evropske titule i ovo priznanje daju mi snagu na putu ka Svjetskim i Olimpijskim medaljama-rekao je Fahrudin Adilović.

Piše: Rešad MAMELA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU