Utorak, 3 kolovoza, 2021

Samardžić u finalu, šest bh. džudista u borbama za bronzu

Borbama u kategoriji do 81 i do 90 kilograma počeo je prvi takmičarski na 14. Evropskom Judo kupu koji se danas i sutra održava u dvorani KSC “Sabit Hadžić” na Ilidži.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Ukupno sedam setova medalja bit će podijeljeno prvog dana takmičenja koje već tradicionalno organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine. Osim u kategorijama -81 i -90 kilograma, džudisti su se takmičili i u konkurenciji do 100 kilograma i preko 100 kilograma, dok su se džudistkinje borile u kategorijama -70, -78 i +78 kilograma.

U finalnom bloku koji počinje odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja, koja je zakazana za 16 sati, Aleksandra Samardžić će se boriti za zlatnu medalju u finalu kategorije do 70 kilograma. Plasman u finale Aleksandra je osigurala nakon pobjeda nad Njemicom Lisom Mueller i Šveđankom Idom Eriksson.

Za bronzanu medalju borit će se Sabina Haračić u konkurenciji do 78 kilograma, kao i Jelena Arnautović u apsolutnoj kategoriji.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Nastup u meču za bronzu izborio je i Vuk Elez. Naš reprezentativac u kategoriji do 81 kilograma s dvije pobjede otvorio je današnji nastup, no nakon poraza od Milana Buničića iz Srbije domogao se borbe za treće mjesto zahvaljujući sjajnim borbama u repesažu.

Za treće u konkurenciji džudista do 90 kilograma borit će se i Nikola Pljevaljčić, baš kao i Rajko Mirković i Igor Vračar u apsolutnoj kategoriji.

Ceremoniju svečanog otvaranja i borbe za medalje od 16 sati u direktnom prijenosu emituje TV SA.

(FENA) B.D.


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas