FMPVŠ: S proizvođačima o podršci poljoprivredi i ruralnom razvoju

U sjedištu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u Sarajevu, danas je održan sastanak s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača iz sektora peradarstva, tova junadi, ovčarstva i ribarstva.

Ovaj sastanak nastavak je pripremnih aktivnosti Ministarstva na izradi Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača FBiH, Seljačkog saveza FBiH i Udruženja poljoprivrednika FBiH, razgovarano je o izazovima uzrokovanim globalnim poskupljenjima energenata i repromaterijala na tržištu, a s kojima je suočen sektor poljoprivredne proizvodnje u Federaciji BiH.

Ovo je bila prilika da poljoprivredni proizvođači razgovaraju i diskutiraju o efektima realizirane podrške u prethodnoj godini, kao i planu mjera podrške s federalnog, ali i drugih nivoa vlasti, u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2022. godinu.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva podsjećaju da su, pored današnjeg sastanka, tokom proteklog mjeseca organizirali sastanke i s poljoprivrednim proizvođačima hljebnih žita, soje i kukuruza, te poljoprivrednim proizvođačima voća, povrća i rasadničke proizvodnje. Razgovori su održani s ciljem sačinjavanja analize trenutnog stanja, te razmatranje mjera u okviru pripreme i izrade Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu.

URED VLADE FBiH ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU