(FOTO) IZ TURBETA PORUČENO “Djeca u svim školama moraju imati bolju sigurnost”

U Turbetu kod Travnika danas je organizirano potpisivanje peticije kojom se traži smjena Upravnog odbora i direktorice škole, kao i resornog kantonalnog ministra obrazovanja. Kao što je javnosti već poznato, ovo su prvi koraci koje poduzima porodica dječaka koji je poginuo u petak u Osnovnoj školi Turbe, kada je na njega pao gol.


Prema riječima Nermina Švrake, daidže dječaka koji je poginuo, traže da se djeci osiguraju uslovi i sigurnosti koja ih po zakonu sljeduje.

Nesreća koja se dogodila u petak potresla je cijelo Turbe kazao je Elvedin Švaraka, mještanin Turbeta. On je danas potpisao peticiju kao znak podrške porodici ali i kao znak borbe za svu djecu. Strahuje kaže i za svoje dijete, koje je krenulo u prvi razred.

Direktorica Osnovne škole Turbe Mediha Ridžić kazala je da ona i nastavno osoblje ne bježe od odgovornosti u koliko se potvrdi da su krivi. Kazala je da škola nije izgubila samo učenika, nego člana porodice.

Mediha je uposlenik Osnovne škole Turbe već 27 godina, a 22 godine je radila kao učiteljica. Trudila se kaže koliko je mogla opremiti školu a sve u skladu sa sredstvima koje je škola imala. Navodi i da je sala višenamjenska i da golovi prema dokumentaciji u koju je ona upućena, nisu trebali biti fiksirani.

Kompletan prilog iz Turbeta pogledajte u vijestima na Kanal 6 televiziji.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU