( FOTO) U punoj Zetri promoviran 5.161 diplomant i magistrant

U sarajevskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” danas su održane svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu (UNSA).

Na svečanosti su uručena i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu, među kojima su zlatna i Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu.

Rektor UNSA-e Rifat Škrijelj, zajedno s prorektorima Univerziteta u Sarajevu i dekanima fakulteta i akademija, promovirao je 5.161 diplomanta i magistranta, prenosi avaz.

Ukupno 192 najuspješnija studenta prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa I i II ciklusa primilo je posebna priznanja. Od toga je Zlatnu značku dobilo 56 studenata, Srebrenu 128, a Povelju osmero studenata.

Najuspješniji student drugog ciklusa studija s prosjekom 10 je Abdulah Jašarević s Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF).

Uspješni studenti su i Amna Muhamedović s Pravnog fakulteta, Ajdin Palavrić s PMF-a i Damir Medunjanin, također s PMF-a, svi s prosječnom ocjenom 10.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU