-8.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 20 siječnja, 2022
Još

  Institucije FBiH nabavljaju nova vozila vrijedna 1,1 milion KM

  -

  Federalne institucije zatražile su da im se u ovoj godini nabavi 31 novi službeni automobil, što će koštati skoro 1,1 milion maraka.

  Vlada FBiH danas je i dala nalog Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH da pripremi prijedlog odluke o nabavci vozila.

  Prema informaciji Službe, koju je Vlada danas razmatrala, najviše vozila zatražila je Poreska uprava FBiH, njih 12, koji bi koštali po 30.000 KM, prenosi Avaz.

  Potrebu za novim službenim autom iskazali su i Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, Ustavni te Vrhovni sud FBiH i Agencija za državnu službu FBiH. Po dva nova automobila, koji bi bili plaćeni iz budžeta, trebaju FENA i Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH, dok tri vozila traži Federalni MUP.

  Vrijednost tih vozila kreće se od 40.000 KM do 90.000 KM, koliko bi se platilo za službeni automobil potpredsjednika FBiH.

  Novo terensko vozilo, vrijednosti od 30.000 KM, treba Federalni zavod za poljoprivredu. Između ostalih, službene automobile zatražili su i Finansijska policija FBiH, Agencija za reviziju privatizacije FBiH, Federalna direkcija robnih rezervi, Arhiv FBiH…

  “Po preuzimanju novih vozila, budžetski korisnici su dužni staviti na raspolaganje jedno vozilo, a Porezna uprava FBiH osam vozila (u voznom stanju, ispravnih i spremnih za dalje korištenje), koje će se na osnovu evidentiranih zahtjeva dodijeliti drugom korisniku. Ukoliko takve potrebe ne budu iskazane, na osnovu odluke Vlade FBiH prodaće se putem licitacije”, dio je informacije Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO