Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju

 Iran će odlučno odgovoriti na svaku američku prijetnju protiv njega, javila je u subotu poluzvanična novinska agencija Tasnim, pozivajući se na portparola ministarstva vanjskih poslova Abbasa Mousavija.

– Nećemo dopustiti nikakva kršenja iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti svakoj agresiji ili prijetnji Amerike – izjavio je on za Tasnim.

Napetosti između Teherana i Washingtona su buknule od četvrtka kada je iranski projektil uništio izviđački bespilotni avion U.S. Global Hawk. Teheran tvrdi da je dron oboren iznad njegove teritorije, a Washintgton navodi da se to desilo u međunarodnom zračnom prostoru.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da je otkazao naređenje o vojnom napadu u kome bi moglo poginuti i do 150 ljudi, u znak odmazde za obaranje američkog drona bez ljudske posade, i nagovijestio da je otvoren za razgovore s s Teheranom.

– Bez obzira kakvu god odluku oni (Amerikanci) donesu, mi nećemo dopustiti kršenje teritorijalnog integriteta Islamske Republike Iran – kazao je Mousavi, prenosi Reuters.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU