Nimalo zahtjevna, a nadasve ukusna, ova poslastica vratiće vas u djetinjstvo.
Potrebno vam je:
– 5 jaja
– 300 grama šećera
– 1 kesica vanilin šećera
– 300 grama brašna
– 200 mililitara jogurta
– 150 mililitara ulja
– 1 kesica praška za pecivo
– 500 grama višanja
– 30 grama griza
Za posipanje:
-prah šećer i cimet
Priprema:
1. Dodajemo postepeno jogurt i nastavljamo sa mućenjem. Zatim dodajemo ulje i mutimo još malo.
2. Smanjimo brzinu miksera na najmanje. Postepeno, kašiku po kašiku, dodajemo prosijano brašno. Na kraju dodamo prašak za pecivo i nastavimo još malo sa mućenjem dok se smjesa ne sjedini i ne razbiju grudvice.
3. Smjesu sipamo već podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
4. Višnje smo očistili od košpica i ocijedili ih od viška tečnosti. Pospemo ih grizom i malo ih uvaljamo.
5. Tako pripremljene višnje poredati u tepsiju. Po neku višnju možete utisnuti, a neke možete ostaviti po vrhu, sve zavisi kako želite da one budu u kolaču.
6. Kolač pečemo u već zagrijanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 30-35 minuta.
Sjeći na kocke posuti prah šećerom i cimetom.
Uživajte!
radiosarajevo