Pica je jedno od onih jela koja svi vole, ali nijedna dijeta je neće uzeti u obzir, a da ne pričamo o nutricionistima koji u tim slasnim zalogajima ništa dobro ne vide. Međutim, to važi za one “obične” pice – postoji verzija koja ne goji, zdrava je i ukusna.
Ovu picu zovu vegetarijanska jer se po originalnom receptu pravi bez mesa i ima svega 600 kalorija. Ako želite, vi joj možete dodati malo šunke ili, bolje, pršute, ali imajte na umu da time povećavate i broj kalorija.
Potrebno je:
- Polovina karfiola srednje veličine
- Jedno jaje
- Pakovanje sitno narezane mozarele
- Dve supene kašike narendanog parmezana
- Kašičica morske soli
- Crni biber
- Sos od paradajza
- Dve šake čeri paradajza koji ste isekli na polovine
- Dva čena sitno iseckanog belog luka
- Par listova svežeg bosiljka
- Origano
Priprema:
Za tijesto vam treba pola glavice karfiola koji ćete narendati kako biste dobili dve šolje srednje veličine. To prebacite u veću činiju i stavite u mikrotalasnu na sedam do osam minuta, i to na neku srednju jačinu.
Za to vrijeme izmutite jaje kome ste dodali so, biber, polovinu pripremljene količine mozarele i parmezan. Toj smesi dodate karfiol i napravite podlogu za picu, koju možete da pečete na običnom plehu sa papirom za pečenje.
Pecite 10 do 15 minuta dok smesa ne dobije zlatnu boju, a potom koricu premažite paradajzom i poređajte ostatak sastojaka, sve osim bosiljka.
Pecite još 10 minuta pa onda kada sve bude spremno dodajte bosiljak i servirajte.